Felkérés kérdőív kitöltésére

A Karancs-Medves vidéke, de egész Nógrád megye számos csodálatos természeti és kulturális élményt tud nyújtani az ide látogatóknak. Számos várunk, forrásunk, patakunk, tavunk, fennsíkunk, gyönyörű kilátást nyújtó helyszínünk van. Az Abigél Közhasznú Egyesületben tevékenykedő szülők közül többen jól ismerjük a vidékünket, a helyi lehetőségeket. Ismerjük a kirándulóhelyeket, azok sajátosságait, a látnivalókat, az időszükségleteket, a helyi vendéglátókat. Szeretnénk, ha Ti is átélhetnétek a természet, a táj szépségét, nyugalmát, kulturális élményeit! Ennek érdekében egy program előkészítésébe vágtunk bele! Rengeteg ötletünk van, de mi a Ti igényeitek szeretnénk megismerni. A célunk, hogy az érdeklődő családok számára előkészítsük a szállás, étkezés, és szervezett kirándulások körülményeit úgy, hogy jól érezhesse magát mindenki, aki ide látogat autizmusban érintett családtagjával. Terveink között szerepel:
Szállások felkészítése és autizmusbarát körülmények kialakítása a szállásadókkal való együttműködésben.
Étkezési lehetőségek és körülmények a család igényeihez igazítva.
Kirándulások autizmusbarát szervezése, a szállítás és részvétel autizmus szempontú támogatása.
Az itt töltött időszak teljes programjának autizmus szempontú támogatása, a bejósolhatóság biztosítása, az felkészülés segítése előzetes, autizmusban érintett személyek számára is érthető információkkal.
Tárgyalásokat kezdünk kedvezményes lehetőségek biztosítása érdekében!

A programmal azt szeretnénk elérni, hogy olyan családok is hozzájussanak az itt elérhető élményekhez, akik egyébként nem mernek nekivágni egy néhány napos „üdülésnek” autizmusban érintett családtagjukkal. Szeretnénk, ha a család minden tagja számára pihenést, kikapcsolódást, sorstársi időtöltést jelenthetne a Karancs-Medves vidékén, vagy akár Nógrád megyében töltött idő.

Kérjük töltsétek ki a kérdőívünket, hogy megismerhessük, hogy mire lenne szükségetek!

Április 2-a az Autizmus Világnapja

Egyesületünk 2016.11.11-én megnyitotta AOSZ-INFO-PONT-irodáját azzal a céllal, hogy segíteni tudjon autista személyek, családjaik és a velük dolgozó szakemberek számára. Az iroda munkatársai segíthetnek többek között információnyújtásban, az érintettek jogainak érvényesítésében, mentorszülő szolgáltatás ajánlásában és AOSZ-kártya igénylésben is. Ha úgy érzi kérdése van, segítségre, útbaigazításra van szüksége, jöjjön el hozzánk, hívjon minket vagy írjon nekünk!

Nyitvatartás:

Kedd: 8:00 - 12:00
Szombat: 9:00 - 13:00

Cím: 3100 Salgótarján, Arany János út 23.

Telefon: 06-70/944-2525

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

,,Közelebb hozzád - Házhoz jön az AOSZ,,

Támogatók