ZAGYVA NAP 2013. szeptember 15.

www.zagyvaforras.eoldal.hu oldalon olvashatnak erről a programról, melyre egyesületünket és a Nógrádi Autizmus Alapítvány tagjait is meghívták a szervezők. Örömmel vállaltuk ezt a felkérést, melynek számunkra több célja is volt. Egyrészt a rendezvényen megjelenő gyermekek számára nyújthattunk szabadidős programokat: színes gyurmából alkothattak különböző formákat, betűket, melyből aztán sok-sok név összeállt a nap folyamán. Kedvelték a gyerkőcök a különböző kifestőket is, és sokan gyönyörű rajzokat alkottak. Éva néni csillám tetkójának ismét nagy sikere volt. Kicsik és nagyok adták át egymásnak a helyet az asztalok mellett, egyszóval volt sürgés-forgás a sátrunkban. Ráadásul, aki rajzolt, színezett vagy gyurmázott, az kapott ajándékba egy szép lufit.

Céljaink között szerepelt, hogy a rendezvényen megjelenő érdeklődők számára adjunk egy kis ízelítőt az autizmusról. Az Abigél Közhasznú Egyesület és a Nógrádi Autizmus Alapítvány is rendelkezik szórólapokkal, Roll-uppal, névjegykártyával, az alapítvány még információs plakátokkal is. Ezek a külső kommunikációs kapcsolatot elősegítő eszközök elég sok ember érdeklődését felkeltették. Érdeklődtek az autizmus tünetei felől, mert ismertek autizmussal élő személyt. Többen kíváncsiak voltak a viselkedésproblémákra, mert már szemtanúi voltak egy-két esetnek. Szakemberek, pedagógusok is megálltak és hosszasan elbeszélgettünk velük. Mindenkinek adtunk szórólapot, névjegykártyát, hogy továbbítsák azt más érdeklődőknek is. Úgy gondoljuk, ezzel a megjelenéssel is tettünk egy lépést az autizmus elfogadtatása, megismertetése terén, ráadásul egy autizmussal élő kisfiú, és két fiatal is jelen volt ezen a napon.

Ezek a közös programok csapatépítés szempontjából is pozitív kimenetűek. Úgy gondolom, ismét közelebb kerültünk egymáshoz, és a későbbiekben is szívesen vállalunk hasonló programokban való részvételt.

2014autvilnap0005.jpg