Abigél Közhasznú Egyesület

"Csinálj bármit, mindig az számít, hogy hogyan csinálod, és van-e kivel, mert ez csapatjáték, és már az is ajándék, ha figyelsz arra, aki rád figyel." Shakespeare

Beszámoló a Jótékonysági sportdélutánról

 

2014. november 8-ára, az Autizmus Napra szervezett egyesületünk az Abigél Közhasznú Egyesület jótékonysági sportdélutánt.

A rendezvényre meghívtunk 7 oktatót, majd még egy oktató csatlakozott hozzánk, hogy támogassa céljainkat.

A nyolc oktató segítségével igazán színes, tartalmas délutánt tudhatunk magunk mögött. Népszerű sportlehetőségek várták az érdeklődőket: Félegyházi Éva labdás gerinctorna, Nagy Nikoletta TRX, Varga Sári Gflex, Nagy Nikoletta gymstick, Német Claudia és Zumba Gyömbivel és Milán zumba, Háger-Jenei Krisztina capoeira aerobik, valamint cardio&core, Pászti Petra afrodance és bokwa, valamint Ács Adrienn kangoo „órát” tartott.

A kihangosítást az A’la Carte Showband biztosította teljesen ingyen.

A rendezvényünkön mintegy 120 fő vett részt. A programok kis csúszással 4,5 órát tartottak, igencsak próbára téve a résztvevők állóképességét.

A szervezés során helyi vállalatokkal, vállalkozásokkal vettük fel a kapcsolatot. Tőlük kértünk tárgynyereményeket a tombolasorsoláshoz, s egyúttal megismertettük velük az egyesület tevékenységét és céljait.

Igazán értékes nyeremények voltak: éttermi vacsorameghívás a Galcsik Fogadótól és a Kiskulacs Vendéglőtől; vásárlási utalvány az Olcsó Áruk Boltjától; 3 db vasalthús sütő (ami tarjáni különlegesség) a Wamsler Háztartástechnikai Európai Rt-től; ajtódíszek Forgács Diána virágkötőtől; festmények Reibl Jánostól, két falitányér Somoskői Emese porcelánfestőtől; különféle ajándéktárgyak a Pinokkió Játékbolttól, a PCT Office Kft-től, a Papírháztól.

A sportdélutánra érkezők kaptak egy-egy egyesületi logós csuklópántot, melynek elkészítését az Axamo Kft. vállalta támogatásként, valamint egy-egy palack jeges teát (az egyik oktató jóvoltából), és ásványvizet.

Az oktatók számára az autista gyerekek készítettek kék színű gyöngyből karkötőket ajándékként. A gyöngyöket és a karkötő alapot a Kreatív Ötlete Boltja biztosította.

A program teljes időtartama alatt az egyesület tagjai szemléletformáló játékokkal várták az érdeklődőket, akik ismerkedhettek az autizmussal élők nehézségeivel, életével.

Több oktató távozáskora tiszteletdíját felajánlotta az egyesületnek, ezzel támogatva munkánkat.

A rendezvényről eddig kapott visszajelzések pozitívak, a résztvevők jól érezték magukat, többen jelezték távozáskor, hogy szervezhetnénk a következőt.

Tovább a képekre >>>

201312260005.jpg